Hårborttagning

IPL-HÅRBORTTAGNING

 

Hur går behandlingen till med IPL?

 

Först rakas området på huden som ska behandlas. Ljusets energi tas upp av melaninet i hårsäckarna, hårlöken och hårfolliklarna och omvandlas till värmeenergi 70 C och förstör alla hårsäckar under aktiv växtfas. Pulsar använder förprogrammerade pulsparametrar som garanterar att de rätta inställningarna för behandlingen används och resultatet uppnås.

Hur många behandlingar behövs?

 

Behandlingarna når som nämnt innan, endast hår som är under aktiv växtfas. Därför bör man räkna med ca fyra till åtta behandlingar till

man har nått alla hårsäckar. Några andra faktorer som kan påverka antal behandlingar är hudtyp, antal hårsäckar, hårets struktur och område på kroppen. Då detta är individuellt kan behandlingstiden variera mellan olika personer. Då pulsar använder APL- teknologi med koncentrerat energi tar behandlingarna inte mer tid än beräknat.

 

Hur effektiv är behandlingen?

 

IPL har mer än 10 års erfarenhet av hårborttagning och det har visat sig att resultatet är permanent eller varaktigt i flera år. Det finns flera faktorer som gör att kroppen kan bygga upp nya hår på områden som tidigare behandlats. Det kan vara hormonella förändringar i kroppen eller medicinering samt även att hår som har varit vilande i flera år kan börja aktiveras. Dessa nya hår är alltså inte tidigare behandlade med Pulsar varför det kan vara aktuellt med efterbehandling.

 

Är ljuset farligt?

 

Ljuset är ett ofarligt ljus som är synligt för ögat. Det förekommer inga ultravioletta strålar som anses vara farliga. Ljuspulserna kan kännas som ett varmt litet stick i huden efterföljt av värme.

 

Vilka kan behandlas med IPL?

 

Alla hår- och hudtyper, även vita och gråa hår är nu behandlingsbara.

 

Vad händer efter behandlingen?

 

En lyckad behandling indikeras med en lätt rodnad och hårsäcksrodnad

om hårstråna är mycket grova. Rodnaden avtar inom några minuter.

Håret som har behandlats faller bort två till tre veckor

efter behandlingen. Huden känns mjuk och len tills nästa

växtfas aktiverats då det är dags för nästa behandling.

Man räknar med en till två månaders väntetid mellan behandlingarna (detta beror på vilket område som behandlas).

 

Vad ska man tänka på före och efter behandlingen?

 

Man ska inte använda make-up på området som ska behandlas.

Det går bra att använda make-up efter behandlingen. Man bör inte sola eller använda brun- utan sol produkter ca fyra veckor före och två veckor efter behandlingen. Solskyddsfaktor över 30 bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen.

 

Hur lång tid tar behandlingen?

 

Behandling av ansikte tar ca 10 min med 5cm² applikationslins och behandling av hela ben ca 20 min med 22cm² applikationslins.

 

Varför används gelé för behandling?

 

Gelén används för att leda ljuset genom huden och kyla huden.

Adress: ST Persgatan 36, 602 33 Norrköping | Telefon: 011-128627 | E-post: katja@beautyklinik.se