Hudföryngring

IPL-HUDFÖRYNGRING

 

Hur går behandlingen till med IPL?

 

Ljusets energi tas upp av melaninet i pigmentfläckarna och omvandlas till värmeenergi 70 C och förstör pigmentcellerna. Pulsar använder förprogrammerade pulsparametrar som garanterar att de rätta inställningarna för behandlingen används och resultatet uppnås. Ljuset stimuleras cellförnyelse, och ökar kollagen och elastinproduktionen så att huden blir fastare och fräschare. På så sätt uppnås även rynkreducering.

Hur många behandlingar behövs?

 

Ca 1-5 behandlingar.

Hur effektiv är behandlingen?

 

Behandlingarna med IPL har för det mesta uppnåtts med 3 till 5 behandlingar och resultatet har visat sig vara effektivt och långvaraktigt. Ljuset stimuleras cellförnyelse, kollagen och elastinproduktionen ökar

så att huden blir fastare och fräschare.

Är ljuset farligt?

 

Ljuset i Pulsar är ett ofarligt ljus som är synligt för ögat. Det förekommer inga ultravioletta strålar som anses vara farliga. Ljuspulserna kan kännas som ett varmt litet stick i huden efterföljt av värme.

Vilka kan behandlas?

 

Alla hudtyper.

Vad händer efter behandlingen?

 

En lyckad behandling indikeras med att pigmentfläckarna blir mörkare direkt efter behandling som ljusnar till inom ca en vecka.

Vad ska man tänka på före och efter behandlingen?

 

Man ska inte använda make-up på området som ska behandlas. Det går

bra att använda make-up efter behandlingen. Man bör inte sola eller använda brun- utan sol produkter ca fyra veckor före och två veckor efter behandlingen. Solskyddsfaktor över 30 bör användas flera gånger om

dagen om man vistas mycket i solen. Efter behandlingen kan en lätt rodnad uppstå men som avtar efter några minuter eller inom samma dag.

 

Varför används gelé för behandling?

 

Gelén används för att leda ljuset genom huden och kyla huden.

 

Adress: ST Persgatan 36, 602 33 Norrköping | Telefon: 011-128627 | E-post: katja@beautyklinik.se