Kosmetisk tatuering

KOSMETISK TATUERING

 

Kosmetisk tatuering är till för de som önskar make-up men inte har tid att lägga på det, men ändå vill se pigga och fräscha ut.

 

Kosmetisk tatuering används till olika typer av förändringar för ögonbryn, eye-liner eller läppkontur.

 

De 10 främsta anledningar för kosmetisk tatuering / permanent makeup:

 

> Du får snygg resultat varje dag i flera år utan att behöva tänka på att sminka dig.

> Du sparar tid och pengar.

> Passar allergiker.

> Du slipper tänka på och kolla om din smink har runnit.

> Om du idrottar mycket och vill se bra ut hela tiden.

.> Det ser naturligt ut. Med en rätt placerad lippliner kan man få läppförstoringseffekt utan komlicerade och dyra ingrepp.

 

Vad är kosmetisk tatuering?

 

Kosmetisk tatuering är ett implantat med sterila färger. Vid tatuering införs pigment i huden med hjälp av nål. Eftersom det yttersta hudlagret, epidermis, undergår ständiga förändringar i form av döda hudceller som ersätts av nya, så tatueras det sterila färgpigmentet både på det lagret men också på det underliggande lagret som heter dermis. Vi använder oss utav naturliga, EU godkända, mineralbaserade pigment som är hypoallergiska och bryts ned av kroppen efter några år. Hur länge tatueringen håller är olika, beroende på typ av hud, den behandlades ålder samt hur bra man följer instruktioner för eftervård.

 

Hur länge varar det?

 

Många tror att om man t.ex. har tatuerat läpparna så är det den färgen som gäller för all framtid! Man ska komma ihåg att det alltid går att ändra färgen om det inte är alltför mörkt samt att du fortfarande kan använda vanlig läppstift om du någon gång skulle vilja göra det. Därför finns det många olika typer av läpptatuering, allt från tunn-, tjocklipliner till läppförstoring, fulla läppar, läppglossing. Vi råder därför alla kunder att tänka noga innan man bestämmer sig och alltid börja med mindre tatuering för att det är lättare att lägga till än att ta bort.

 

Kom ihåg att färgen aldrig kommer att försvinna helt men reduceras i takt med att hudens cellförnyelse fortskrider. Därför bör det för bästa resultat behandlade områdetefter något år fyllas på med ytterligare pigmentfärg.

 

Är det farligt?

 

Som med alla skönhetsingrepp föreligger faktiskt vissa risker även med mikropigmenteringen. De vanligaste är infektioner som inträffar i samband med ingreppet. Dessa kan dock undvikas så gott som helt om man följer de instruktioner som fås av specialisten till att såret har läkt.

 

I vissa mycket sällsynta fall (1 på 100 000) kan allergi reaktioner framkallas, därför gör man alltid ett test innan för att vara helt säker.

 

Kosmetisk 3D tatuering

 

Här kan du se exempel på vilken skillnad kosmetiska 3D tatueringar kan göra för dina ögonbryn.

 

Adress: ST Persgatan 36, 602 33 Norrköping | Telefon: 011-128627 | E-post: katja@beautyklinik.se